Domů Dění v regionech Podnikatelé c...

Podnikatelé chtějí otevírat farmářské supermarkety

O čerstvou zeleninu, ale i maso a sýry od regionálních farmářů je mezi lidmi zájem. Dokonce takový, že někteří podnikatelé uvažují o otevření takzvaných farmářských supermarketů, které by nezralým rajčatům a bramborám dovezeným kdovíodkud konkurovaly místními produkty.

„Rostoucí obliba farmářských trhů a prodejen mezi lidmi vede podnikatele k myšlence otevřít ve větších městech i farmářské supermarkety,“ uvedl ministr zemědělství Miroslav Toman s tím, že stále více lidí vyhledává kvalitní a čerstvé produkty, u kterých si mohou být jisti jejich původem.

Spousta nadšenců pro regionální potraviny je ochotna za jídlem i vyjet a podívat se, co všechno je potřeba udělat, než jim rajče nebo okurka přistanou na stole. Právě pro ty jsou určeny Farmářské slavnosti, které tuto sobotu pořádají v Krnově na Moravskoslezsku lidé z ministerstva zemědělství a Asociace soukromého zemědělství na farmě rodiny Löwenthalových.

Rodiny míří k úspěšným farmářům

„Myšlenku přivést rodiny přímo k úspěšným farmářům podporují Farmářské slavnosti, na kterých mají návštěvníci možnost zjistit, jaké množství práce se skrývá za tím, než se finální zemědělský výrobek dostane na jejich stůl.“ řekl ministr Toman.

Na návštěvníky rodinné farmy Petra Löwenthala tak čeká výstava zemědělských strojů, možnost nakoupit si brambory přímo od farmáře nebo zavítat do Pojízdné prodejny a ochutnat regionální potraviny.

„Na Farmářských slavnostech chceme lidem ukázat, že farmáři jsou připraveni je otevřeně informovat o tom, jak vyrábějí potraviny a jaké mají složení. Lepší znalosti o složení a kvalitě potravin jsou naší prioritou,“ uvedla ředitelka Odboru komunikace Dana Večeřová.

Žádné komentáře

Napište komentář

Doplňte správně hádanku *