Domů Dění v regionech Závod Hamé v ...

Závod Hamé v Bzenci má nového ředitele

Výrobní závod PIKA Bzenec, který je jedním ze sedmi výrobních míst Hamé v Česku, má od října nového ředitele  – Michala Slezáčka (35). Tento odborník tak převzal vedení uvedeného jihomoravského závodu, který se specializuje na výrobu nakládané zeleniny.

Michal Slezáček se stal v pořadí třináctým ředitelem tohoto závodu v historii a současně aktuálně nejmladším ze všech výrobních ředitelů Hamé.

Michal Slezáček má bohaté pracovní zkušenosti ve významných společnostech na různých manažerských pozicích ve výrobě v Česku i v zahraničí.  Působil například jako lean manažer a výrobní manažer u společnosti Nestlé, včetně slovenské pobočky, za sebou má také působení jako lean manažer u společnosti Cloetta a Lean Expert ve společnosti Honeywell.

 „V současnosti zahajujeme výraznou modernizaci celého závodu, která nám během 2-3 let umožní výrazně rozšířit kapacitu výroby, dosáhnout špičkové mezinárodní úrovně v potravinářské výrobě a vylepšit pracovní podmínky pro zaměstnance,“ nastínil své plány nový ředitel PIKA Bzenec Michal Slezáček.

Michal Slezáček vystudoval mechatroniku na Trenčianské universitě Alexandera Dubčeka v Trenčíně a svá studia završil ziskem titulu MBA na Nottingham Trent University ve Velké Británii.

Ve volných chvílích se Michal Slezáček věnuje sportu, například extrémním překážkovým závodům Spartan Race, a také dvěma malým synům.

Ve funkci ředitele PIKA Bzenec nahrazuje Jana Vašinku, který po vzájemné dohodě z Hamé odešel po téměř pěti letech v této pozici.

Závod v Bzenci získal od října i další personální posilu. Novým vedoucím výroby byl jmenován Jaroslav Svetlík, který má za sebou například vedení závodu v zahraničí.

Závod PIKA Bzenec se specializuje na zpracování sterilované zeleniny již od 40. let minulého století.

V současnosti zpracovává prakticky veškerou sterilovanou zeleninu skupiny Hamé, kam patří od roku 1998. Právě zde se rodí slavné okurky Znojmia dle tradiční receptury, hrášek, zelí nebo známé zeleninové směsi Moravanka, Hradišťanka či  Kunovjanka.

Ročně tento závod, který je největší svého druhu v Česku, vyrobí zhruba 30 000 tun sterilované zeleniny. Největší objem činí sterilované okurky, v sezóně jich bzenecký závod dokáže vyrobit více než 13 milionů sklenic, přičemž denně zpracuje na 110 tisíc kilogramů čerstvých okurek.

Žádné komentáře

Napište komentář

Doplňte správně hádanku *